SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

SIF-BLOGGEN: VECKA 26
2017-06-30 10:23
Veckans profiler är: Helena Streitlien, Matilda Frejd och Madeleine Mandlbauer.

”Får man ta mer fika?”

Så lät det från familjen Östergård under torsdagens sista träningspass. Coach som trevligt bjöd damerna på fika och hade en genomgång angående vårsäsongen som varit, matchen som spelades i onsdags, uppehållet som väntade och det egna träningsschemat som börjar från och med första juli. I ett försök att få tjejerna till att prata lika mycket som de gjorde när de försökte dela upp fikat mellan varandra fick han istället se till att de kunde göra två saker samtidigt, lyssna och äta. Det var nog det svåraste uppdraget för tjejerna än så länge den här säsongen. Vi diskuterar matchen i onsdags mot Stensätra på bortaplan och konstaterar att vi inte får ut vårat spel på naturgräs som vi kan på konstgräset. Vi blir bortskämda på hemmaplan men krigar så gott vi kan i 90 minuter. Med ett oavgjort resultat som står sig matchen ut vet vi inte riktigt om vi ska vara nöjda eller missnöjda. Det går mest ett tyst sus genom gruppen när vi pratar om det. Vi möter ett bra motstånd på Skogsvallen och det är nog det enda vi egentligen säger. Ett kortare teknikpass för att hålla igång kroppen är det som får avsluta våran träningsvecka dagen efter match. De får också avsluta våran vårsäsong och när vi själva sedan fick bestämma önskade Johansson kvadraten där hon hux flux blev yngst och hamnade i mitten. Under sommaruppehållet kommer den individuella träningen att vara viktig och tjejerna fick under midsommarnatten ett träningsschema från coacherna. Mycket löpning, äntligen tycker vi som dyrkar försäsongen! Det blir flertalet pass där vi själva ska se till att underhålla våran kondition och se till att vi kommer tillbaka till en rolig och givande höst. Under vårsäsongen har jag hunnit presentera i stort sett alla spelare och idag har jag bara tre tappra själar kvar. När vårsäsongen började skrev vi även på Lisa Tano Ljungkvist men som under personliga förutsättningar valde att lägga skorna på hyllan och flytta till Örebro. Vi saknar självklart henne och hoppas att hon snart är tillbaka igen och då gärna igen i den röda tröjan. Därav blev det tre stycken kvar och detta perfekt tajmat med uppehållet. De tre sista spelarna presenteras därför idag och sedan tar även skribenten ett välförtjänt lov ett tag.

Först ut idag är ett utav årens nyförvärv. Helena Streitlien.


Helena Streitlien, NR 21.

Helena, hon med det gladaste skrattet av alla som fick oss på fall under träningslägret i Iggesund. Tjejerna hördes i korridoren om vartannat säga – ”jäklar vilket härligt skratt hon har, vilken härlig tjej!”. Och jag kan inget annat än att hålla med. En falufostrad tjej med moderklubben Korsnäs IF/FK bakom sig kom hon till Sandviken inför säsongen. Förra året spelade hon i Brynäs tillsammans med Therese Westin och valde även hon att ta steget över till rödvästarna. Helena är tjejen som vi andra inte riktigt vet vad hon jobbar med och när vi frågar vad hon jobbar med så går vi lika ovetande därifrån fast vi har fått ett svar. Vi vet att hon är någon sorts ingenjör men vad hon gör på sitt jobb är väldigt oklart. Till träningarna kommer hon i sin lilla röda pärla som vi från Gävle ofta trängs fem stycken i. En liten tvådörrars där Helena alltid får dra fram sätet för att vi ska komma in och sedan måste skjuta tillbaka för att sätet alltid fastnar i ett läge längre fram än det ska. Nästan så det måste tryckas ett SIF – märke på den snart för den pärlan är nästan helig. Troget ser den ofta till att vi kommer till träningarna. Helena är 30 år gammal och bor på Brynäs tillsammans med sin sambo. Hon är, i laget, Per – Åkes favorit när det kommer till att krångla till det med efternamnet. Hur uttalar man det egentligen? Jo exakt så som det låter. S-T-R-E-I-T-L-I-E-N. Easy peasy lemon squeezy.

 

Näst på tur är en utav våra backar.
Matilda Frejd, NR 3.

Vem är då Matilda? Jo det är tjejen som bor så långt bort det bara går att bo. Som varje dag pendlar in till Gävle för att gå i skolan och sedan till Sandviken för att spela fotboll. Utanför Bodås nästan borta i Horndal i något som kallas för Bagghyttan hittar vi familjen Frejds gård. Nästan precis där Dalarna möter Gävleborg. Till skolan har Matilda över 6,2 mil enkel väg och till träningarna ca 4 mil. Nog blir det mycket åkande men lite tack vare pappa Lennarts brinnande intresse så går allting att lösa. Matilda bor tillsammans med Mamma, Pappa och Lillebror Martin. Även den sistnämnde är aktiv och spelar fotboll med Torsåkers IF. Matilda är en glad och positiv tjej som vi nog aldrig sett riktigt sur eller arg. Hon är 17 år fyllda och går på Polhemsskolan i Gävle där hon precis läst klart första året på tekniklinjen med fotbollsinriktning. Hon är fostrad i Torsåkers IF likt cap Englund och kom till Sandviken för några år sedan. Matilda har sedan dess haft en fantastiskt framåtgående utvecklingskurva vilket är otroligt roligt att se. Hon är en lugn och stabil person och i omklädningsrummet gör hon inte allt för mycket väsen av sig. På fritiden så umgås hon med sina kompisar och sin familj, hon tränar också gärna på egen hand och avnjuter en och annan bok när hon får tid till det.

Näst ut blir våran egen knäskada.

Madeleine Mandlbauer.

På hemsidan står det under Madde nr 17, men den här säsongen har den tröjan inte använts förens under de senare matcherna när ett tillskott från division 3 laget blev upphämtat. Därav varför Madde blev nummerlös i det här inlägget. Madde kom till Sandviken inför säsongen förra året om jag inte minns helt fel. Hon spelade hela division tre med damerna och var med och vann serien. Några småkrämpor hit och dit har funnits för Madde likt som för alla oss andra men under våren så gjorde hon sig illa under en träning och slet sönder främre korsbandet, skadade yttre delen av menisken och fick ett mindre benbrott i underbenet. Säsongen kom tyvärr inte att bli som hon hade förväntat sig. Idag har hon genomgått operationer och påbörjat rehabiliteringen vad jag förstått. En tjej som fortfarande är på alla våra matcher för att stötta även om det så är från läktaren. Madde är fostrad i Österfärnebo där hon också bor. Hennes bästa fotbollsminne är från ett träningsläger i Österrike med just Österfärnebo IF där hon även gjorde en kort visit som målvakt. Något så många kanske inte vet är att Madde har utbildat sig på idrottsvetenskapliga programmet med hälsofrämjande inriktning på högskolan i Gävle. Under tiden hon gick det så utbildade hon sig även till friskvårdsmassör och läste triggerpunktsutbildningen. Hon jobbar idag lite för framsteget inom Sandvikens If och även med barnomsorg på förskola när tid finns. Utanför fotbollen har Madde tidigare haft ett intresse för hästar och ägde under 8 års tid en egen. Nu längre finns inte tiden för hästar utan fotbollen blev det som banade väg för Madde. Med siktet inställt på att bli sjukgymnast hoppas vi självklart att hennes egna skador kan läka först.
Madde kommer senast från Valbo FF.

 

Under vårsäsongen valde coacherna även att låna in Matilda Öhman från dam div 3. Tyvärr finns hon inte fotograferad tillsammans med damlaget men hon får en liten kortare presentation här ändå. Matilda har presterat otroligt bra med div 3 laget där hon är en snabb och stark forward. Till damlaget kom hon upp och fick frågan om hon ville testa spela vänsterback vilket hon till våran glädje gjort med bravur. Matilda är 19 år och kommer från Ljusdal där hon tidigare testat på fotboll i division 1. Till Sandviken kom hon på grund utav bandyn och ville gärna även spela fotboll under sommaren när inte bandyn hade särskilt mycket att erbjuda. När Matilda efter en träning skulle få skjuts hem kände hon sig lite stressad och tog sin skoväska och hoppade in i bilen. Hemma blev hon avsläppt och när bilen som körde henne kom till Gävle fick den ett samtal om att hon glömt sin väska med både telefon, nycklar och plånbok i vid planen. Denna lilla rundtur som väskan tog innan Matilda äntligen fick den till sin rätt tog ganska lång tid och Tobbe som blev dagens stjärna gjorde allt han kunde för att den skulle hitta hem. Inte kunde vi heller nå Matilda och berätta vart väskan var eftersom telefonen också låg där i. En glad tjej som pratar hälsingemål om vartannat men som är ett väldigt positivt tillskott till truppen. Matilda har under sina matcher fått bära Maddes tröja med nr 17 på.

 

Nu tackar NR 9 för vårsäsongen och hoppas att höstsäsongen blir minst lika bra. Att tjejerna kommer tillbaka efter uppehållet mer laddade än någonsin att göra den här säsongen till den bästa. Ett välförtjänt sommarlov efter att vi räknat ihop att vi efter 9 spelade matcher har gjort 30 mål och endast släppt in 3. Att vi med 6 vinster och 3 oavgjorda matcher fortfarande är obesegrade. Tack tjejer, ledare och alla ni runtomkring Sandvikens IF för den här halvan av säsongen. Det är inte långt kvar tills det är line-up och vi får lyssna till håll mina vingar igen.

På återseende!

/NR 9


” rubicundum est enim caelum”


Nyhetsarkiv
Dags för Mini-SIF 20242024-02-29 11:24
Julstängt på kansliet2023-12-22 16:05
Fira säsongen med oss!2023-11-17 08:29
Ett år utan Redwan2023-10-25 21:39
Tyst minut på söndag2023-09-22 15:06
Clubdagar hos Intersport2023-09-22 13:04
Kommande provträningar2023-09-22 12:24
Kort från årsmötet2023-03-31 17:34
Hank Danewid lämnar2022-12-07 19:17
Rösta på Årets Mål!2022-11-25 17:56
Tack Rolf Modigh!2022-11-24 14:00
Tack för allt, Emilia2022-07-05 10:17
Derbyinformation!2022-06-01 13:50
SIF-Kalendern, Lucka 132021-12-13 10:09
SIF-Kalendern, Lucka 82021-12-08 10:29
SIF-Kalendern, Lucka 72021-12-07 13:16
SIF-Kalender, Lucka 62021-12-06 10:42
SIF-kalendern, Lucka 42021-12-04 16:56
SIF-kalendern, Lucka 32021-12-03 11:37
SIF-kalendern - Lucka 22021-12-02 12:11
SIF-kalendern - Lucka 12021-12-01 18:24
Ungdom: Femte DM-guldet2021-10-08 19:46
Ungdom: DM-guld till P142021-10-03 21:26
Ungdom: Tredje DM-guldet2021-09-28 22:51
Ungdom: DM-guld till F062021-09-22 21:19
Dam: Seger i derbyt2021-08-29 13:07
SIF x Lenas Trafikskola 2021-08-20 20:41
Biljettinformation2021-08-17 16:03
Dam: Ännu en seger2021-08-05 08:38
Månadens mål korat 2021-06-23 09:33
Tack alla som bidragit 2021-06-21 16:09
Ny vecka - nya mål2021-06-14 07:06
Snart sommarlovsfotboll 2021-06-08 07:41
Låt ungdomarna spela2021-05-14 12:45
SVENSKA CUPEN-CHANSEN2021-02-24 08:13
Mini-SIF 20212021-02-17 10:30
Försäsongsmatcher 20212021-01-18 13:00
Tack!!2020-12-02 12:15
Helgens matcher!2020-08-17 09:50
1 000 passningar!2020-05-10 20:04
Årsmöte 9:e mars2020-03-06 08:29
Dags för SUPERWEEK!2020-02-20 17:20
Göransson Cup!2020-01-24 11:44
Avslutningsfest 20192019-11-19 20:15
Julklappstips!2018-12-20 12:02
Endast 24 timmar kvar!2018-09-20 09:00
Herr: Inför Akropolis2018-07-16 10:12
Herr: Straff fällde SIF2018-07-09 09:30
Hipp hipp hurra!!!2018-07-06 16:30
Dags för nostalgimatch!2018-06-19 13:30
Jubileumspaket2018-02-16 10:40
Herrmatchen inställd!2018-02-03 10:48
Årsmöte2018-01-20 15:14
John tackar för sig 2017-12-20 15:43
Hanna väljer rödvitt 2017-12-17 21:39
Svanberg leder nya U192017-12-04 16:52
Avslutningsfesten 20172017-12-01 23:08
Viktor kvar i SIF!2017-11-29 15:57
Inför Nyköping - SIF2017-10-06 21:24
Dam: Hille-SIF 3-2 (1-2)2017-09-17 16:08
SIF BLOGGEN V372017-09-14 22:29
Härlig 6 poängslördag2017-09-09 22:48
Rödvit fotbollslördag2017-09-09 08:53
SIF bloggen V332017-08-18 15:25
Dam: SIF bloggen V322017-08-12 12:04
SIF bloggen v 31 2017-08-03 22:40
Herr: Sista vårmatchen!2017-07-16 12:52
Nytt kryss för herrarna2017-07-10 07:11
SIF-BLOGGEN: VECKA 262017-06-30 10:23
SIF-BLOGGEN: VECKA 242017-06-17 11:52
SIF-BLOGGEN: VECKA 232017-06-09 19:55
SIF-BLOGGEN: VECKA 222017-06-02 11:38
HERR: DM-GULD!2017-06-01 08:22
SIF-BLOGGEN: VECKA 212017-05-29 09:26
SIF-BLOGGEN: VECKA 202017-05-19 09:43
SIF-BLOGGEN: VECKA 192017-05-12 09:04
SUPERLÖRDAG!2017-04-28 09:28
Herr & Dam: Matchinfo!2017-03-25 08:43
KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!2017-02-20 12:59
U15: DM GULD!2017-01-16 08:33
U17: DM GULD!2017-01-14 20:42
Gott nytt fotbollsår!2016-12-30 11:44
Medlemskort i mobilen!2016-12-15 10:42
JULSTÄNGT 19/12 - 8/1!2016-12-12 10:26
SIF VERKSAMHETSFILM2016-12-02 14:53
Junior fortsätter i SIF2016-11-14 18:00
Årets julklapp!2016-10-28 10:00
VINNARE GULDFEMMAN 2016!2016-10-19 09:08
Pregame med Charlys!2016-10-12 11:09
GRATISMATCHEN!2016-10-03 10:30
SIF besegrade Brynäs IF2016-09-14 08:40
Seriesegrare 20162016-09-07 08:34
Härnösand borta!2016-08-19 23:30
Vinst x2 och förlust!2016-08-08 16:00
Storseger för damerna2016-06-08 08:14
Veckans matcher (V. 23)2016-06-07 08:35
Veckans matcher!2016-05-30 07:59
Damerna kryssade mot GIF2016-05-28 14:58
DM-Guld!2016-05-26 08:04
Falk tar över U172016-05-23 19:00
Veckans matcher!2016-05-23 08:11
Damerna tog ny seger2016-05-18 08:00
Veckans matcher!2016-05-16 08:29
SIF kansliorganisation2016-05-09 20:28
SIF tar emot Ånge IF!2016-04-23 17:05
Seger i DM kvartsfinalen2016-04-13 08:32
SIF kliver in i DM!2016-04-12 08:40
Guldfemman 2016!2016-04-11 15:27
Storseger i premiären!2016-04-09 17:50
Fotbollsskola!2016-03-01 15:21
Årets första match.2016-02-05 20:30
Roni Ali väljer SIF!2016-01-22 21:29
Försäsongsmatcher 20162016-01-19 18:22
Sportfritids v.512015-12-21 09:00
Veckans Sportfritids2015-12-11 15:05
Sportfritids V492015-12-07 09:30
Sportfritids V.482015-11-27 15:00
Sportfritids V.472015-11-20 14:40
SIF säsongen avslutad2015-11-13 19:26
Sportfritids V462015-11-13 12:30
Sportfritids v.452015-11-06 15:00
Nya Öppettider Kansli!2015-10-26 12:00
DM guld nr 5 bärgat 2015-09-24 22:30
SM kval på Jernvallen2015-09-22 08:20
Kansliet stängt fredag2015-09-18 00:02
Guldregn över SIF!2015-08-30 21:30
Inför Skiljebo SK borta2015-08-28 13:01
SIF-podden tillbaka!2015-08-12 16:26
Förlust mot Nacka FF2015-06-15 14:08
U-17 vann i Söderhamn2015-05-27 14:41
SIF DM-mästare 2015 2015-05-22 09:32
Bra start för nya F17U2015-05-18 22:36
U-17 vann i Sundsvall2015-05-18 11:02
Förlust trots bra spel2015-05-17 21:57
Kansliet stängt 2015-05-13 16:40
Vinst i DM2015-05-06 09:13
Semifinal i DM2015-05-05 08:25
Seger mot BKV Norrtälje2015-05-05 08:21
U-17 tog ny seger. 2015-05-04 22:51
Knapp förlust för U-162015-05-04 22:49
Premiärvinst för U-17 2015-04-27 08:41
Seger för SIF U 162015-04-27 08:33
Vinst i DM mot IK Huge2015-04-22 09:11
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER