Fotboll

SIF tog en poäng i Borlänge mot IK Brage
2017-10-23 21:07
Tim Markström var strålande mot IK Brage
SIFs bortamöte mot klara seriesegrarna IK Brage blev en jämn historia som slutade mållös trots bra chanser åt båda hållen.

Publik: 1873

Den 24e omgången avslutades i Borlänge på måndagskvällen. Hemmalaget IK Brage hade redan kvällen innan blivit seriesegrare i kavaj sedan Akropolis åkt på storstryk i norr mot Team TG. Grattis till Brage, som lett serien från start till mål och totalt sett varit det klart bästa laget. Vidare hade SIFs konkurrenter i bottenstriden bjudit på spridda resultat. Vasalund studsade tillbaka starkt och mosade Luleå med 6-2, vilket gjorde att de minskade avståndet till SIF till tre poäng. Laget närmast före i tabellen, Sollentuna, kvitterade sent men släppte ytterligare ett mål förbi sig i Södertälje och åkte på en tung förlust mot Assyriska, vilket gjorde att avståndet till SIF förblev en poäng.

Det rödvita laget som skulle upp till kamp på Domnarvsvallen innehöll en ändring sedan segern mot Vasalund. Jens Åberg utgick med sjukdom, in i elvan istället York Rafael som bildade mittfält med Majkic och Nordin.

Första halvlek

Brage var laget som tog tag i taktpinnen och första 20-25 minuterna av matchen var bollen i princip aldrig i rödvit ägo. Brage rullade runt, bytte positioner, visade bra teknik och såg ut att njuta av livet som färdiga seriesegrare. SIF låg bra i de defensiva positionerna, men hade förtvivlat svårt att få tag i bollen, och när man väl försökte sätta igång egna anfall fick man aldrig fast bollen på offensiv planhalva. Det såg ut att kunna bli en jobbig match.

Efter en halvtimme ungefär kom SIF in i en bättre period och tog under en tiominutersperiod över händelserna på planen. Man skapade sig ett lugn med bollen, och lät hemmaspelarna jaga boll i flera längre sekvenser, dock skapades inga målchanser.

Det skulle dock IK Brage göra innan halvleken var slut. De sista fem minuterna innehöll två jättechanser där först Erik Nilsson tvingade Markström till en kanonräddning med ett pressat närskott. I sista minuten innan halvtid kom kanske årets målvaktsräddning när Tim Markström mirakulöst lyckades vända i luften och tippade ett skott från Benjamin Hjertstrand som ändrade riktning i blocket. Matchavgörande aktioner från Tim!

Andra halvlek

Även andra halvlek började med övervägande Bragedominans. Den var inte lika påfallande som i första halvlek, och nu visade SIF tidigt prov på att man hade metoder för att stå upp mot topplaget. Under andra halvlek utnyttjade SIF ofta sitt numerära övertag på innermittfältet och använde framgångsrikt Majkic som en spindel i nätet för att matcha Brages bollinnehav.

Chanserna lät vänta på sig, första gången SIF hotade på allvar var när Viktor Nordin samspeltare med Smajic, men kom lite för nära målvakten i avslutsögonblicket som kunde avstyra. Inte heller Brage skapade så mycket målchanser i andra halvlek, det som kom vållade inte Tim Markström några problem. Beröm ska ges till hela trebacklinjen med Thörn, Mård och Hellström som alla stod för väldigt solida defensiva insatser.

Mot slutet av matchen kom chanserna, och det var SIF som skulle skapa dom. Rödvästarna kom till många farliga inspelslägen, men träffade inte riktigt rädd adresser. I den 83e minuten kom matchens bästa målchans då Alispahic avslutade en snabb omställning med att dräpa bollen i stolpen, så nära var SIF 0-1. Och i det absoluta slutskedet kom en ännu fetare chans. Hjalmar Öhagen kom förbi på högerkanten och chippade ett perfekt inlägg in i straffområdet. Mitt framför mål mötte en frispelad Irhan Smajic på volley, men han fick nästan för bra träff och skjuter över. Gyllene chanser för SIF att plocka med sig alla tre poängen.

Sett över hela matchen är oavgjort ändå ganska rättvist. SIF skapade de allra bästa chanserna, Brage hade lite mer dominans i spelet sett över 90 minuter. Vi gratulerar IK Brage till seriesegern, önskar dem ett trevligt firande innan de förhoppningsvis är tillbaka i full prakt mot Vasalund nästa helg. Vi själva tar sikte på nästa stentuffa uppgift, Akropolis borta.